onsdag 7 december 2011

Farliga saker


Vi har kons-tass-terat att det här med jultider är farliga tider för oss katter.
Det företassar en mängd med farliga ljuspunkter övertass. En del luktar gott enligt människorna, men vi tycker mest att de luktar illa och för att inte jama om - är i vägen.

Med andra jam - är ställda på våra strategiska sittplatser, på bänken, i fönstret, på bordet och så tass...*svansknyck*


När vi vill sitta på bordet *ehum* *viskar* som vi inte får...(men vi gör ändå...) så "råkar" vår människa satt dit en ljustallrik där..

och om vi råkar sträcka på nosen så blir det väldigt varmt om pälshåren och vi ska inte jama om hur varmt det blir om morrhåren...*svettas*, ja, hela pälsen kan ju bli brännskadad om vi går för nära.


och vill vi sitta och titta på fjäderbion, ja, då är det upptaget där med av en ljusstake *mutter*


Ja, nu brukar ju vi vara ute för det mesta - men nu när det har kommit en massa vitt nedfall i Vårt Område så vill vi inte vara ute så där jättelänge, utan måste tassa in och värma pälsen. Man vill ju liksom inte att den ska bli frostskadad
...


10 kommentarer:

 1. Här har också belamrats med onödiga prylar i våra spaningsfönster. Men ett fönster KRÄVDE vi att få ha ifred. Vi kunde absolut inte garantera stakens säkerhet, meddelade vi, om den skulle stå i vårt heligaste spaningsfönster. Och så blev det. Ibland hjälper det att sätta ner tassen!

  SvaraRadera
 2. Tack Gustav för ditt tips om att sätta ner tassen...

  SvaraRadera
 3. Vårt bästaste spaningsfönster är också fritt från ljusstake.
  ALLA levande ljus avstår matte helt ifrån när vi inte har husse här. Matte har små batteridrivna värmeljus.
  Dom är definitivt säkra att använda för både katter och rullande mattar ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vi känner igen det där, det är saker som lyser i vartenda fönster men vi har bara slutnanljuslyktor så att vi inte ska råka illa ut. Sen har faktiskt matte gjort plats i våra fönster men vi ser inte lika bra som innanNosbuff

  SvaraRadera
 5. Dessa ljus är ju komplett livsfarliga för oss katter. Hur kan våra människor sätta upp såna till höger och vänster? Att dessutom sätta upp skräp i ert spaningsfönster, är ju snudd på katastrof.

  SvaraRadera
 6. Men hur tänkte de nu, tvåbeningarna? Visst kan de väl få ha sina ljus någonstans, men varför måste de stå just på fönsterbrädan där de är som mest ivägen? ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Här har det inte belammrats med en massa sånna saker ÄNNU är nog bäst att tillägga :)
  Matte tänker visst bara använda elekriska ljus i år , för husse säger att bränd katt luktar illa !!

  SvaraRadera
 8. Usch, levande ljus är ett otyg! Min bror Aragorn nosade på ett adventsljud en gång och brände av sig sina finaste morrhår... och som han STANK *ryser* Det tog kattiljoner dagar innan lukten av bränd katt gick ur honom...

  Tass från Imma, abbemissa.

  PS. Sedan den olyckan har matte och gammelmatte bara elektriska adventsljus hemma... de levande lågorna bor i ljuslyktor som ingen kattnos kan komma åt. DS.

  SvaraRadera
 9. Mjaaa,här har vi iallefall kvar "våra platser" i fönster/Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
 10. Matte fattade utan bråk att Katt Tv blockerar man inte med sånt tjafs. Annars eldar de såna där ljus lite överallt men bara när nån tvåbening är där. Aktar mig noga för elden så morrhåren håller sig fina.

  SvaraRadera