söndag 4 juli 2010

Jag har jobbat!

Sådär, nu är mina människor hemma igen. Jag fick inte följa med på den där semestern. Min människa bestämde att det skulle bli alldeles för varmt för mej i förtältet. Så Zaga och jag fick vara kvar hemma.

Men - inte fick vi vara hemma och lata oss när vi fick MF. Nejdå, vi fick ett jobb. Husvaktarjobbet. Det är ett väldigt ansvarfullt jobb. Så vi bestämde oss för att ta en våning var och eftersom jag är äldst så tog jag nedervåningen. Det det är mest risk att det händer saker om det skulle hända något....och det gjorde det ibland, för då och då kom grannen in och tittade till oss.

Varken Zaga eller jag hade bestämt oss för om vi skulle hälsa på honom eller inte så vi höll oss på behörigt avstånd och kontrollerade så att han gjorde det han skulle, man kan aldrig veta med okända människor...

Okända och okända förresten - ja, för mej är det det, men inte för mina människor. Så jag måste ju kontrollera att allt är rätt innan jag kan lita på honom. Men efter ett par dagar tyckte jag att han var rätt ok så då bestämde jag mej för att hälsa på honom och han verkade rätt trevlig tycker jag.

Min människa sa att det var tur för mej att jag inte var med för jag skulle ha bränt pälsen i den värmen sa hon. Och inte fanns det någon direkt skugga heller. Dom skällisar som var där och dom där stora fyrbeningarna mådde heller inte så bra i värmen.

Jag kände idag när jag var ute i min bur att där var alldeles flämtvarmt och då hade jag skugga och mitt parasoll. Så jag är rätt glad att jag fick vara hemma i alla fall.

5 kommentarer:

 1. Verkligen ansvarsfullt att vakta huset! Dina människor vet förstås att de kan lita på er. Låter som en trevlig granne, men visst vill man först kolla lite vem som kommer. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Det är ett väldans viktigt jobb att vara husvakt. Dina människor måste tycka du är en ansvarsfull kisse.

  SvaraRadera
 3. Det var nog bra att ni var hemma.Och med det viktiga uppdraget så. Skönt att det har gått bra men som vanligt är det skönt när ens människor är hemma. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Mjauuu...Verkligen ett tassarn's ansvarsfullt att vakta huset!!!
  Så redigt av er /Jam Kram & NoseGos i ☼ från oss!

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att du slapp följa med till ett ställe utan skugga! Samtidigt tryggt för dina människor att någon ansvarsfull vaktade huset. Och det gjorde du ju med den äran, men assistans av Zaga. Ingenting illa hände ju, inga tjuvar vågade sig dit, eller så. Ni har väl fått anständig lön?

  SvaraRadera