onsdag 30 december 2009

Det kommer ett nytt år!

I morgon är det dax för nåt som heter Nyårsafton att komma på besök. Det ska va nåt liknande som Julafton fast man får inga paket. Istället ska man skjuta raketer och smällare och skåla i ... vattenmojängen?

Mja, det där vet jag inte om det är något för mej. Jag äter nog upp den sista biten av min julskinka, sen är den slut (snyft) och så kanske jag tar mej en bit av det goda godiset.

Jag hoppas att det nya året har med sej lite värme hit för nu är det så där förjamat kallt igen -18 grader och morrhåren fryser till is bara jag tänker på att gå ut på altanen.

Idag var min människa inne i stan och köpte lite x-tra god mat till fjäderkotletterna utanför dörren. Nått som hette solrosfrö (jag undrar om solen kommer fram då?) och talgbollar. Dom ska visst vara feta och goda och det är bra för då blir det x-tra smarriga fjäderkotletter... för dom som får äta såna. Själv har jag ju alltid min människa på släp som skrämmer bort dom.

Min nyårsönskan: Jag önskar att alla katter har ett varmt hus att komma till. *suck* tänk om alla katter kunde få ha ett kärleksfullt hem så som vi är förunnade att ha. Ingen katt skulle behöva vara ute i kylan.


Nu önskar jag alla katter och deras sekreterare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

måndag 28 december 2009

Besvikelse = klagomål

Som jag redan har berättat så fick jag en massa paket utav tomten?

Mer eller mindre bra paket måste jag jama. Den där vattenmojängen är jag inte riktigt sams med än, men jag måste om än motvilligt hålla med om att vattnet är rätt så gott i den. Min männsika påstår att vi dricker mycket mera nu och det ska visst vara bra för njurarna säjer hon. Och ja, jag har druckit ifrån bubblan ett par gånger, OK? *öronvift*

I ett paket var det råttor, eller möss rättare jamat. Helt ok, fast det var inte nån som var rosa. Men dom gick att leka med, men det fick jag inte göra för länge för sen stoppade min människa ner nästan allihop i en bunke för dom skulle jag ha sen. Va, har ni hört! sen, när det är nu jag vill leka med dom. *mummel*

Ja, sen fick vi en sån där fjädervippa oxå. Dom är ju alltid roliga.

Jag blev jätteglad när jag fick burken med dentabits, äntligen skulle jag få smaka på dessa gudomliga bitar som min kompisar har jamat sej varma över.
DENTABITSEN!!!
Men det värsta av allt - vet ni vad det är...Jag tycker inte om dom! URK, *fnys*.
Min människa är jättebesviken på mej för att jag inte tycker om dom. Men jag har annan hårbollsmat som jag tycker om och äter istället.


Däremot så fick vi ett annat godis som smakar väldigt gott och som jag äter med glädje. Dessa vill jag gärna ha många av. Som tur är så är julen en godis tid mer än bara på lördagar...

fredag 25 december 2009

Granen ligger så grön & grann i stugan...

...ja, just så har det varit idag. Det har gått lite vilt till här *fniss*. som jag berättade för er (tror jag) så har min människa hängt upp en massa leksaker i den där granen som dom tog in.
och sen tror dom att vi, ja, VI, ska låta bli det... ha ha, det kan dom ju glömma....

Vi gjorde en ingående kontroll av dessa kulor och glitter idag, Zaga och jag .....

Idag har det varit en utedag här för tvåbeningarna. Dom har varit ute och "lekt" med hästarna.
Åkt pulka efter dom i snön och haft en massa roligheter för sej utomhus. Och vi, ja, vi har haft roligheter för oss inom hus *hehe*

Förresten så måste jag jama om alla paket jag fick....
uj uj, det var inte några.... jag nosade mej fram till flera stycken

men den läskigaste, och som jag inte är riktigt sams med är den där vattenmojängen...
hur i hela friden ska jag lyckas att slicka i mej det där vattnet..? Zaga och Trazzel däremot tycker den är jättekul.


Men en sak som jag är väldigt överens med är - julskinkan - *slick om nosen* den har jag ingående konsumenttestat och den ÄR VÄLDIGT GOD. Varje gång jag går ut i köket sätter jag mig strategiskt nog mitt på golvet och inväntar en GOD bit SKINKA. Ja, den gravade laxen är inte fel den heller, inte heller den rökta makrillen, men den får jag inte äta för mycket av för då får jag nog besöka min låda många gånger tror min människa *bah* jag vet väl hur mycket jag kan äta... eller...?






onsdag 23 december 2009

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

önskar jag alla fyrbenta kompisar och era tvåbenta sekreterare.

Vi tassas en annan dag, för nu har jag fullt upp med snören och julpapper som min människa tror ska vara runt paketen. Men jag har mycket bättre åsikter i den frågan och vi har inte löst den ännu...

Sänder en tanke till alla hemlösa kissar ute i vårt vita land. Hoppas ni hittar en lada med halm att sova i och en fet råttbiff.

*nosbuffar*

måndag 21 december 2009

julbestyr i kylan

nu har det hänt här oxå - julbestyret - har kommit hem till mej med.

Pepparkakor, kola och knäck, köttbullar... det tar aldrig slut. Men själv tar jag allt med godan ro.
Jag har förtillfället ockuperat soffan i stora rummet för där ligger det en stor härligt varm yllefilt att gosa ner sej i.

Idag har det där otäcka kalla kommit tillbaka igen, ja, inte riktigt som förra gången, men nästan. Minus 15 grader visar den i detta nu. Jag vägrar fortfarande envist att sticka ut mina morrhår för jag är övertygad om att dom skulle bli som isstrå då och det vill jag inte ha.

*tass*

fredag 18 december 2009

Ddddeett äär k k kaaalllltttt! BRRR

Nää, nu tänker jag definitivt krypa ner under täcket och inte komma främ föränns i vår. När det börjar bli varmt och skönt.

I kväll sa min människa att termometern står på -18 grader.
Jag tyckte att det kändes väldigt kallt när jag tassade omkring på golvet i huset.
Självklart var jag tvungen att kontrollera sanningshalten i det min männisa sa så jag jama till en av de andra katterna i huset - dom som brukar gå ut och in själva utan att ha nån människa i koppel. Dom jamade tillbaka att det var hemskt kallt om tassarna och att de varit tvugna att snabbuppgradera pälsen till jättefluff 10.5 för att klara av kylan därute. Dessutom har dom fångat in några stora x-tra feta möss på gödselstacken som dom har kalasade på inne i foderkammaren i stallet.

När jag hörde hur det var där ute, utanför den stora dörren i hallen så bestämde jag mej för att det där var inte något för mej. Jag är och förblir en fin kattfröken som bara är ute nångång då och då när det är fint och skönt väder. I övrigt har jag bestämt att min människa får serva mej med att öppna altandörren så jag kan få en nypa frisk luft i nosen ibland när jag känner behov utav det. Eller om jag vill jaga fjäderkotletterna som är där ute ibland, men jag får bara se och inte röra har min människa förmanat mej. Definitivt inte äta dom för då kan jag få mask i min mage och äta läskiga vita tabletter som smakar peck, det har jag fått en gång förut och aldrig mera jamar jag. Bläk.
*tass* vänner nu kryper jag ner i värmen igen. Innan morrhåren fryser till is

onsdag 16 december 2009

Vit, vitare, vittast, VITT

Glömde att informera er igår om allt det där vita som har kommit. Jag var ju som bekant lite upprörd igår över hur min människa behandlar mig just nu.

Nå jam, jag har fått en del bra tips ifrån er, mina kära vänner, och jag kan informera er om att jag har börjat tillämpa nosbuffar och allehanda sköna ställen för att invänta dom bättre tiderna som ska komma när den där JULAFTON varit.

Hursom jam så har det fallit en hel del vitt uppifrån. Helt utan anledning har det bara kommit och parkerat sej på min gräsmatta så allt grönt har försvunnit. Nu kan jag definitivt inte sticka ut ett endaste morrhår utanför dörren. Jag kontrollerar ifrån min fönsterplats varje morgon om det vita har försvunnit, men nej. Det fortsätter envist att ramla ner uppifrån i sakta mak.

Zoya, Mizzan och Trazzel har kommit in ett antal gånger utifrån och varit förvandlade till oigenkänlighet av allt det där vita som fastnat i deras päls. Sen, när dom varit inne en stund blir dom jätteblöta i pälsen och det börjar droppa om dom, så det blir en liten blöt fläck på golvet där dom står. Dom har jamat om att det är kallt om tassarna oxå. Nä, det där är inget för en katt som mej.
*nosbuffar*

tisdag 15 december 2009

Tråkigt

Ni kanske undrar varför jag inte har hört av mej så mycket på sista tiden?
Ja, dels för att det inte har hänt så mycket, men det är inte riktigt sant. Min människa har inte varit hemma så mycket så hon vet inte riktigt vad som händer här hemma och trots att jag jamar ihärdigt till henne så förstår hon inte vad jag menar.

Det är så här att min ena stora människa, hon som brukar vara min sekreterare, har börjat jobba nånting som hon kallar för heltid. Jag vet inte exakt vad det betyder, för jag tycker inte att hon är inte mindre hemma nu än förut, men hon säjer att hon är det. Så jag får tro på henne. Jag har alltid haft för vana att gå och lägga mej när människorna åkt iväg med sina brummisar på morgonen så jag har inte riktig koll på den där tiden som hon pratar om.
Däremot så märker jag att hon har inte lika mycket tid över för mej och min blogg. Ofta säjer hon att hon är trött eller inte har tid och att vi ska ta det sen och det där sen det har jag lärt mej att det kommer sällan.

Nu har hon dessutom dragit in nånting annat oxå - nåt som kallas för julstök och det ska tydligen innebära att hon har ännu mindre tid att hjälpa mej några dagar framöver. Tills den där julafton kommer på besök. Det är tydligen jätteviktigt att allt ska vara iordning tills den kommer. *mutter*. Jag tycker att det är mycket viktigare att hon hjälper mej med mina viktiga saker som till exempel blogga.

Så med andra tassar vill jag ha jamat att jag kanske inte dyker upp alla dagar här på bloggen, men självklart ska jag försöka jama mej till små inlägg då och då. Jag ska försöka överjama henne på att blogga ifrån teläfånen oxå. Det ska va mycket enklare har jag fått för mej.
*nosgos* vänner

torsdag 10 december 2009

Tomt och innehållslöst

Idag har det inte hänt någonting. Ja, förutom att jag fick en skål tonfisk till frukost.

Så jag kommer tillbaka en annan dag.

Ta väl hand om er vänner *nosbuffar*

onsdag 9 december 2009

Det här är bra..


Lite streching är aldrig fel eller va tycker ni?


måndag 7 december 2009

Vad säjs om det här

min människa hittade en bra bok när hon städade på vinden. Det var en bok som det stod en massa bra saker i som katter jamat..så jag kände att jag vill dela med mej av den till er

söndag 6 december 2009

Städdille

Jag vet inte vad som har hänt, men det är sej inte riktigt likt här hemma. Min människa har fått nåt som kallas för städdille. Hon far fram med stora svarta plast säckar och kastar en massa saker som ska till nått som hon kallar för tippen.
Sen var hon inne i dom mindre människornas garderober och plockat bort en massa kläder som hon ska ge till nån som heter bättre behövande. Eftersom det är kläder som dom mindre människorna inte kan ha längre. Det tycker jag är bra - varför ska de ligga här och ta en massa plats?

Idag har hon varit inne på något som hon kallar för vinden, jag var naturligtvis med där inne. Det var en spännande plats! Jag gjorde en ingående nosundersökning därinne och jag kan lova att det tog flera timmar att undersöka allt, för jag var tvungen att klättra över, under och mittimellan så mycket saker var det där inne. Det var riktigt ansträngande kan jag jama. Zaga var med inne ett varv hon oxå och hon hade samma uppfattning som jag.
Dom här känner jag igen, det var dom som var ute på altanen i somras, vad gör dom här inne...

Gäääsp, det var jobbigt att var inne på den där vinden...ZZZzzzzz

lördag 5 december 2009

Omtumlande helg

I går var min ena stora människa hemma med nånting som heter semester. Det har jag lärt mej att det betyder lugna gatan hemma. Då är det mycket slappa och lugn som råder. Så jag såg ju naturligtvis fram emot en lugn och mysig dag med mycket knäliggande och gos. *bah* trodde jag ja!

Hela huset vändes upp och ner och jag fick rädda min långhåriga svans för annars hade hon städat bort den oxå i rena städhysterin.

Dessutom var den där fruktansvärt förtassade sugdraken framme igen och höll på att äta upp min bästa lekboll
Otäcka sugdrake! FÖRSVINN!!

Neeej, låt bli min boll! .. ta en dammråtta i stället.



Som tur var lyckades min människa rädda min gröna boll i sista sekund innan sugdraken svalde den. *torkar pannan med tassen*

Inte nog med att sugdraken var ute igår och valsade omkring. Idag försvann mina männsikor i brummisen hela dagen.

Lugnet rådde i huset. När råttan är borta dansar katten på bordet -eller hur var det nu??
Vi busade Zaga och jag i samförstånd, hon är duktig den tjejen, busar inte så där hårt, utan precis lagom i min smak. Det tycker jag om. *svansvift*

Dom kom inte hem med brummisen förräns det hade blivit mörkt ikväll. Då bar dom in en massa kassar och ett jääääätte stort paket. Det var visst någon förtidig julklapp till hela familjen sa min människa.

Naturligtvis var jag tvungen att kontrollera paketet ingående och se om det var något av intresse för min del.

Hmmm. vad är det här för något?? Ser ut att vara något skumt, det där går väl inte att äta?


Finns det nåt till mej här inne då? Om det nu skulle va en julklapp till alla i familjen....Hallå? neej det vekar tomt härinne....


torsdag 3 december 2009

Om det är tomt i skålarna....

...ja, då får man ta eget intiativ...



och precis så var jag tvungen att göra idag..
men hallå...här finns det ju ingen mat åt mej... var har du ställt den?

Här hade jag suttit och väntat och väntat vid min tomma matskål, i hopp om att de skulle fyllas på, men så skedde alltså inte.

Jag vet att min mat sedan urminnes tider alltid har funnits i det där höga skåpet som kallas för skafferiet. Det är den dörren som min människa alltid öppnar när hon ska ge mej mat.

Men eftersom min så tassade påfyllning uteblev så fick det lov att bli en ingående inspektion av skåpet som kallas för skafferi på jakt efter min mat som försvunnit.

Men dra mej i morrhåren - inte fanns det nån mat här inte trots ingående undersökning. Däremot hittade jag fyra burkar tonfisk...*slick om nosen*

Trots att jag är en fin och som min människa brukar säja "en väluppfostrad katt" så vägrade jag att gå ut ifrån skafferiet eftersom jag var hungrig och ville ha mat, så fick min människa ta i med hårdhandskarna för att få ut mej. Sen sa hon så här "men Maaayyyyaa, din mat står ju inte här längre, den är där uppe" och så peka hon på hyllan ovanför kylskåpet. *pust* jag som blev så orolig och trodde att de hade glömt att köpa hem mat åt mej.

tisdag 1 december 2009

Så hemskt!!!!

Häj, dä ä ja Zaga - ja måste få säja en sak - ja ha bivit känkt.

Människan ha kippit mina koj, så nu kan ja inte kättja längje *snyft* dä som va så jolit